FansForum BG~


You are not connected. Please login or register

"One Tree Hill" / "Трий Хил"

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 "One Tree Hill" / "Трий Хил" on Съб Авг 07 2010, 22:20

v.shadows

avatar
Администратор
АдминистраторСериалът “One Tree Hill” започва да се излъчва в щатите през 2003 година по телевизия WB. Още от първия си сезон набира бързо популярност и печели много фенове. След сливането на WB с UPN през 2005-та година и последвалото създаване на телевизия CW, сериалът продължава да се излъчва и по новата американска телевизия. Въпреки голямата конкуренция и непопулярноста на новата медия, “One Tree Hill” запазва добрият си рейтинг и ще продължи излъчването си и през 2010 година за седми пореден сезон.

В България се появява в ефир първо по националната телевизия под потресаващо неподходящото заглавие “Самотно дърво на хълма”, като преди да бъде излъчен по Канал 1, се излъчва тестова по регионалните канали на БНТ. Година по-късно сериала започва да се излъчва и по друг български канал FoxLife, но под различно заглавие - “Трий Хил”. Това е любопитен прецедент, един и същ сериал да се излъчва по две различни, конкурентни български телевизии, при това под различни заглавия. Причината за това е изключително високата му популярност в българското интернет простраство, която го превръща в един от лидерите сред тв сериалите гледани в България по интернет. Голяма вина за тази популярност има и този сайт и най-вече фен форума на сериала, в който са регистрирани десетки хиляди български фенове, които обсъждат всички аспекти на сериала.

Успеха на "Трий Хил" се дължи на няколко неща, на първо място това е самият му сюжет, филма е семеен, подходящ за всички възрасти, защото разглежда интересни теми като семейството и семейните отношения, приятелството, любовта, верноста и изневярата, омразата и ненависта, доброто и злото у хората. Героите и техните проблеми изглеждат по-реални и съответно по-близки до обиновенните хора, до зрителите. Почти всеки се е сблъсквал с подобни проблеми и много от действията и постъпките на героите биват асоциирани от хората с техният живот с техните преживявания, те дори служат за пример на зрителите, когато изпаднат в подобни ситуации в своят живот. Всеки епизод започва и/или приключва с цитат от книга или мъдра мисъл на писател, философ или друга известна личност, като по-този начин обогатява културно зрителите, още повече че всички тези цитати и мисли са пряко свързани със ситуациите в контретните епизоди и дават интересни поуки и теми за размисъл, след приключването им. Много поучителни са и съветите, които дават по-възрастните герои на по-младите, в разговорите между тях, тъй като сериала се гледа придимно от по-млади хора, всички те могат да почерпят мъдрост от тези разговори и да взимат добър пример от добрите постъпки и грешките на техните любими персонажи. Въпреки това филма е не скучна драма, напротив има много интересни и забавни моменти, освен всичко сериозно в него. Главните герои са тийнейджъри, това е гаранция, че забавление на малия екран ще има. Освен това основната линия, или поне през първият сезон е свързана със спорта, по-точно с баскетбола, заради това, че живота на героите е пряко или косвено свързан с тази страхотна игра, някои от актьорите дори са се занимавали професионално в миналото си. През следващите сезони обаче постепенно спортната тематика остава все по назаден план, за сметка на заплетените и сложни отношения между различните персонажи.

Основните персонажи в “Трий Хил” са двамата братя Лукас и Нейтън. Макар и да са братя те изобщо не се познават, дори немогат да се понасят, Лукас живее с майка си, лишен от скъпи прищевки, а баща му се държи всякаш той не съществува, докъто Нейтън живее заедно с баща си и майка си в голяма луксозен дом, кара скъпи коли и е звездата на училищният баскетболен отбор. Конфликта между тях се появява, когато Лукас се присъединява към баскетболният отбор и започва да проявява интерес към Пейтън, гаджето на брат си, той пък прави всичко възможно за да накара да се откаже, като му вгорчава живота непрекъснато. Отгоре на всичко Нейтън започва да се вижда с Хейли, приятелката на Лукас, първонално само зада го дразни, но постепенно нещата се задълбочават. С течение на времето любовта към играта и омразата към баща им ще ги сближи. Споменавайки баща им, Дан Скот, немога да не спомена, че той е най-мразеният човек в Трий Хил (това е името на града, в който се развива действието), рядко се срещат толкова успешни образи на злодеи, като неговият. Брата на Дан, Кийт пък е негова пълна противоположност, той се грижи за племенника си Лукас и винаги помага на майка му Карън, в която същевременно е влюбен. Жената на Дан и майка на Нейтън пък постепенно се сприятелява с Карън, което прави нещата още по заплетени. В никакъв случай не трябва да забравя да спомена и чаровната Брук, която е най-добрата приятелка на Пейтън и същевремено си пада по Лукас, като с течение на времето се заформя интересен триъгълник. Важен е и образа на треньора Дъръм, който винаги дава ценни съвети на момчетата и непрекъснато се конфронтира с Дан Скот. Но да не се задълбочавам, защото съвсем ще ви объркам, а това е само увода в историята.

Безпорно обаче за изграждането на тези интересни образи основна заслуга имат актьорите. Ролята на Лукас Скот се изпълнява от Чат Майкъл Мъри, който е много обичан от публиката млад акьор участвал в “House of Wax”, където играе заедно с Илайша Кътбърт и Парис Хилтън. Снимал се е още и в “A Cinderella Story” с Хилари Дъф и “Freaky Friday” с Линдзи Лоън, както и в няколко епизода на сериала “Dawson’s Creek”. Джеймс Лафърти, който изпълнява ролята на Нейтън се е снимал в няколко слaбоизвестни филми, без голям успех, както и в популярните сериали “Еmeril” и “Оnce and Again”, заедно с Миша Бартън (“The O.C.”). Хилари Бъртън, която играе Пейтън също няма много известни заглавие, но е доста популярна защото работи и като VJ в MTV, в предаването TRL. Преди “One Tree Hill” се е снимала с Чат Майкъл Мъри в “Dawson’s Creek”. София Буш (Брук) пък се е снимала в отделни епизоди на “Sabrina, the Teenage Witch” и “Nip/Tuck”. Както и и игралените филми “Supercross”, “Van Wilder”, “John Tucker Must Die” и “Stay Alive”. Бетани Джой Галиоти, която изпълнява ролята на Хейли е участвала в “Bring It On Again”, както и серилаите “The Guiding Light”, “The Guardian” и “Charmed”. Останалите актьори имат по-дълъгогодишен опит зад камерата и са взели участие в много заглавия.

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите