FansForum BG~


You are not connected. Please login or register

Кристен Бел/Kristen Bell

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Кристен Бел/Kristen Bell on Съб Авг 07 2010, 17:52

v.shadows

avatar
Администратор
Администратор

Кристен Ан Бел(Kristen Anne Bell) е американска телевизионна и филмова актриса. Родена е на 18 юли 1980г. в Хънтингтън Уудс (Huntington Woods), Мичиган, предградие на Детройт. Дъщеря е на Том Бел(Tom Bell), режисьор на телевизионни новини, и Лорелей „Лори” Бел(Lorelei "Lori" Bell), медицинска сестра. И двамата й родители са от северноевропейски произход. Развеждат се, когато е двегодишна. Тя има две полусестри, Сара и Джоди, от втория брак на баща си.

Кристен има амблиопия (лениво око),която засяга дясното й око. Наследила го е от майка си, която го е коригирала още като дете. Кристен казва, че когато не е спала достатъчно, това подсилва болестта. Тя нарича дясното си око Уонки(Wonky).

Когато е на четири години Кристен заявява, че не харесва името си и иска да го промени на Смърфет (Smurfette)– героиня от анимационния сериал „Смърфовете”, но майка й я убеждава да се представя с второто си име Ан, което и използва до гимназията. Тя посещава Начално училище „Бъртън”(Burton Elementary school)в Хънтингтън Уудс, където учи пеене и степ.

Точно преди първата й година в гимназията родителите й решават, че не искат повече да посещава обществени училища и я записват в Католическа гимназия „Шрайн”(Shrine Catholic High School) в близкия Роял Оук(Royal Oak), където тя взима участие в музикалния клуб и клуба по драма. По това време тя участва в училищната продукция „Магьосникът от Оз” в ролята на Дороти Гейл и се появява също в Fiddler on the Roof (1995), Lady Be Good (1996) и Li'l Abner (1998). През 1998 година, когато се дипломира, в годишника на училището е посочена като „Най-добре изглеждащо момиче” според гласовете на абитуриентите.

Скоро след като завършва гимназия, Кристен се премества в Ню Йорк, където посещава Училище по изкуствата „Тиш”(Tisch School of the Arts) към Нюйоркския университет. Първата й филмова роля е появата й в Polish Wedding , а дебютът й на Бродуей е в мюзикъла „Приключенията на Том Сойер” в ролята на Беки Тачър. Най-известна е с ролята на Вероника Марс от едноименния сериал.

Когато е на седемнадесет години нейната най-добра приятелка, Джени ДеРита(Jenny DeRita), с която са се запознали на единадесетгодишна възраст по време на продукция на Детройтското театрално общество, е убита при автомобилна катастрофа. Кристен казва, че това е „едновременно и най-доброто, и най-лошото нещо, което й се е случвало.[…] Веднъж щом се научиш да не приемаш хората за даденост, започваш да живееш много по-щастлив живот."

Кристен е вегетарианка още от детството си. Твърди, че никога не я е било грижа за вкуса на месото и винаги е обичала броколи. Докато живее в Мичиган често осиновява изоставени животни

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите